http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

29 Ağustos 2015 Cumartesi

KREDİ KARTLARI VE KREDİLER


Sevgili Dostlar, samimi duygularla yazıyorum.



Bugünlerde gazetelerden okuduğumuz ve televizyonlardan izlediğimiz haberlere baktığımızda, kaygılarımız çoğalıyor. Yargı siyaseti dizayn etmek istiyor. Siyaset yargıya bu fırsatı vermek istemiyor.

Önümüzdeki seçimler erkekçe bir meydan okuma değil. Kazanalım da kim ne derse desin havası var. Ayan beyan görülüyor ki, siyasete karşı bir direniş var. Yani bir darbe girişimi söz konusu diyebiliriz.
Kim ne türlü bir hata yapmışsa ve kim olursa olsun, adalet önünde hesap verebilmelidir. Şikayet dosyaları sümen altı, yapılmamalıdır. Hesap vermenin önüne kimse geçememelidir. Fakat iddia sahibi eğer hiçbir tutarlı delil olmadan, afaki bir isnatta bulunmuşsa, cezasını çekmelidir. İddia sahibi sıradan vatandaş olur. Ya da savcı olur. Sonuçlarına katlanır. Böyle bir yasa çıkarılabilirse, sorun çözülmüş olur.
Eminim, Büyük Devletimiz; bu badireyi de atlatacaktır. Çünki Türkiye, İslam Dünyası için, bir umuttur. Devletimiz uzak ve yakın devletler ve onların vatandaşları tarafından, saygının da ötesinde bir anlayışla takip ediliyor..
Bu sevgi Türk Milletinin Tarihinde de yerini alacaktır.
İktidar Partisi her alanda bir iyileştirme yarışı içinde, şevkle çalışıyor.
Fakat başaramadığı bir mesele var.
Bankalardan alınan krediler ve bankaların verdiği kredi kartlarının birikmiş borçları..
Bu duruma bir çare yok mu?
İnsanlarımızın maddi bakımdan sıkıntıları var. Korkuyorum.
Bu borç sarmalı ve yukarıda sıraladıklarım yüzünden, sandıkta sağlıklı bir tercih olmayabilir.
Bu görünüşü aydınlatmak gerekiyor.
Kredi kartlarına düzenleme getirildi. Bundan böyle bazı ürünler için taksit yapılamayacak. Ekonomimiz için gerekliydi. Çok iyi oldu. Buradan bir beklenti açığa çıktı. Vatandaş ödeyemediği kart borçları için bir şekilde taksitlendirme yapıyor ve borcunu erteliyordu.
 Şimdi nasıl erteleyebilecek. Yukarıda yazdık. Evlenenlere sıfır faizli kredi verilecek.
Kredi Kartı borcu olanlara da kendi bankası, kart borcu kadar kredi versin. Bu krediyi ise uzun vadeye bölsün. İnanın çok hayırlı bir iş olacaktır. Bu ekonomimiz için de makbul bir karar olacaktır.


 
Ya Bağımsız bir ülke olacağız ya da güdümlü bir ülke olarak yaşayacağız.
Söz bizde sevgili seçmenler.
1 KASIM  2015 akşamında sandıktan çıkan sonuç.
Yukarıdaki cümlenin cevabı olacaktır.
Saygılarımla:
Hasan Güler
2015 AĞUSTOS 29 CUMARTESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder