http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

28 Şubat 2016 Pazar

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA UMUT VAR

Büyük müjde! Binlerce kişi emekli olacak
Emeklilik için gün ve yıl şartlarını tamamlamasına rağmen yaşı dolmayanlar için yeni formüller gündeme geldi.
Emeklilikte yaşı bekleyenlere iyi haber geldi. 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emeklilik şartları daha sonra yapılan reformlarla yükseltilmişti.
 Bu vatandaşlar şartları doldurmalarına rağmen emekli olamıyorlardı.




BU HABER İNŞALLAH GERÇEKTİR

Eyt yasasının çıkmasını bekleyen vatandaşlar zaman geçtikçe umutsuzluğa kapılmaya başladı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Her Geçen Gün Haber bekliyorlar.
Emeklilikte Yaşa Takılanlara Büyük Müjde  26 Şubat 2016 Tarihinde Posta Gazetesinde vardı.
Eğer ki Ak Parti İktidarı, umut veren sözler değil de yasa çıkarırsa: Demokrasi tarihimize altın harflerle adını yazdıracaktır.




Çünkü bu EYT mağdurları yakın akrabalarıyla birlikte yirmibeş milyon oy verecek vatandaş sayısını geçiyorlar.
 1 Kasım seçimlerinde vatandaş Ak Partiye teveccüh etti. Çünkü devlet elden gidiyordu. Kendi çıkarını değil de gelecek nesilleri düşündü.
İktidar şimdiye kadar iyi şeyler yaptı. 
Yine yapabilir. 
Hemen meclise bir EYT teklifi versin.
 Bu kanun 1999 yılından önce işe başlayanları kapsamaz diye bir madde TBMM de onaylansın.
Yaşa Takılanlar Kimler?

SSK’lı olanlardan 8.9.1999 gününe kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi, sigortalılık süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 günlük prim ödeme gün sayısı. Bu tarihten sonra ise üçüncü bir şart daha geldi, yaş şartı. 8.9.1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur’lular için de benzer şekilde yaş şartı getirildi.

“Emeklilikte yaşı bekleyenler” yaşlı oldukları için iş bulamıyor. Emekli olmak istediklerinde ise “Gençsin” diyorlar. Bu sebeple iki arada kalıyorlar.

Emekli olabilmek için yaşı bekleyenlere müjdeli haber.Yılda% 5 düşük maaşla erken emeklilik fırsatı geliyor.

Yaşa takılanların mağduriyetini gidermek için EYT liler ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yaşı bekleyenlerin durumu ile ilgili taslak metin Bakanlar Kuruluna gitmeyi bekliyor.

TBMM’ye sevk edilmesi beklenen 15 maddelik tasarı taslağı ile ilgili, “Vazgeçildi” haberlerine rağmen emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber var. Bu formüle göre; Emekliliğine kaç yıl kalmışsa her yıl için yüzde 5 düşük maaşı kabul eden hemen emekli olabilecek. Önümüzdeki haftalarda bu konu kesinleşecek.
 Şimdilik taslak metinde her eyt li emekli olacağı yaş için “yüzde 5’lik bir indirimi” kabul ederse emekli olabilecek. Yetkili kişi şöyle dedi. 
Eğer, yasa çıkarsa sigorta süresi ve prim gün sayısı dolup yaşı bekleyen 300 bin kişinin emekli olma hakkı elde edecektir. Bu durumun maliyetinin hesaplandığını da belirtti.


“Yukarıdaki Haber 26 Şubat 2016 Tarihli Posta ve 28 Şubat 2016 tarihli TAKVİM Gazetelerinden alıntıdır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder