http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

29 Ağustos 2015 Cumartesi

SEÇİM ANKETLERİ TUTARSIZ

ANKETLER KAFALARI KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR.
 Aşağıda Gezici Araştırma Şirketinin Anketi var. CHP ve HDP'nin oyları artıyor Gezici Araştırma'nın anketine göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 27,8, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise yüzde 16,5 oy alacak. CHP, oyların yüzde 25,1'ini topladığı 7 Haziran seçimlerine kıyasla belirgin bir şekilde oylarını artırıyor. 7 Haziran'da seçmenin yüzde 16,5 oranında desteğini alan MHP'nin oylarında ise belirgin bir oynama gözlenmiyor. Buna karşılık Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) oy oranı yarım puanlık artışla yüzde 13,5'e tırmanıyor. 22 – 23 Ağustos tarihleri arasında 4 bin 869 kişiyle görüşülerek yapılan ankete göre, Ahmet Davutoğlu liderliğindeki AKP'nin oy oranı yüzde 38,9'a iniyor. Böylece AKP'nin oyları 7 Haziran genel seçimlerine kıyasla azalıyor. AKP, 7 Haziran'da oyların yüzde 40,7'sini toplamıştı. AKP bu oy oranıyla parlamentoda tek başına hükümet kurabilmek için yeterli çoğunluğu sağlayamayacak. ORC Araştırma Şirketi tarafından 22-25 Ağustos tarihleri arasında 34 ilde yapılan anket çalışmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 2 bin 450 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen çalışmada, ‘Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna deneklerin yüzde 43,7'si AK Parti, 27,5'i CHP, yüzde 14,3'ü MHP, yüzde 11,2'si ise HDP yanıtın verdi.
 Bir İddia var. 
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,
 7 Haziran seçiminde kendilerinden HDP’ye 3 puan gittiğini öne sürdü. Bayır, Kastamonu’da partililerle yaptığı toplantıda, “Bunları geçen seçim için söylüyorum. Ne oldu da sandıkta yüzde 25 olduk. Bazı CHP’li arkadaşlar, ‘Bu uzun adam tek başına diktatör olmasın’ diye, ‘eğer HDP Doğu ve Güneydoğu’da barajı aşamazsa diktatör olacak’ anlayışıyla ne yazık ki kendi partimizin içinden bir kesim arkadaş, yüzde 3-4 gibi arkadaş, el altından HDP’ye oy kaçırdı. Yani bir ailede 5 kişi varsa 2 oyu oraya kaçırdı. HDP yüzde 13’le barajı aştı. Bizden en az 3 puan gitti diye düşünüyorum. Bu 3 puanın önümüzdeki seçimlerde geri döneceğini hesaplıyoruz” diye konuştu.
Bir Araştırma Şirketi ise:
 AK PARTİ'NİN ŞUANKİ OYU YÜZDE 44,1:  7 Haziran’da AK Parti’den MHP ve HDP’ye oy gittiğini, bunun yanı sıra daha önce AK Parti’ye oy verip, 7 Haziran’da sandığa gitmeyen yüzde 3’lük bir seçmen kitlesi bulunduğunu hatırlatarak, “Şu anki tabloya baktığımızda, özellikle İç Anadolu bölgesinde AK Parti’den MHP’ye giden oyların, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde ise AK Parti’den HDP’ye giden oyların büyük bölümünün yeniden AK Parti’ye döndüğünü söyleyebiliriz. Bu gelen oylarla AK Parti oylarında 7 Haziran’a göre yüzde 3,2’lik artış görülmektedir. Ak Parti’nin şu anki oyu yüzde 44,1 seviyesindedir” bilgisini paylaştı. 
"SANDIKLARA SAHİP ÇIKILIRSA AK PARTİ OY PATLAMASI YAŞAR" ORC Başkanı Pösteki, “AK Parti’nin, başta Güney Doğu ve Doğu Anadolu’da olmak üzere tüm bölgelerde sandıklara sahip çıkılması, seçim güvenliğinin sağlanması, adayların doğru belirlenmesi, paralel yapıyla mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi, emekli memur ve işçi kesimi ekonomik olarak rahatlatacak önlemler alınması halinde AK Parti’nin oylarının beklentilerin üzerinde artacağını, oy patlaması yapabileceğini söyleyebiliriz” dedi. 
HDP ERKEN SEÇİMDE BARAJI AŞABİLİR Mİ? HDP ile ilgili tespitlerini dile getiren Pösteki, “HDP barış söylemleriyle algı operasyonlarıyla kendilerinin bile beklemediği bir oy almıştır. Fakat şu anda özellikle başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olmak üzere, Türkiye genelinde 7 Haziran’da HDP’ye oy veren seçmenlerin yüzde 35’lik kısmı, vermiş oldukları oylardan dolayı pişman olduğunu söylemektedir.
Bu seçimlerde esas amaç CHP yi iktidar yapabilmek için, MHP yi barajın altına itmektir. Çünkü doğu illerimizde HDP barajın altında kalırsa, oradaki milletvekillerini Ak Parti alıyor. Fakat batı illerimizde ise, MHP barajın altına düştüğünde, milletvekillerinin önemli bir kısmını CHP alacaktır. 
AMAÇ MHP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK. Çünkü o zaman CHP iktidar olacaktır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder