http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

28 Ağustos 2015 Cuma

AKP Mitinginde Bir Milyon İnsan

YAZILARIM, KAYNAK GÖSTERİLEREK YAYINLANABİLİR....
28 Ağustos 2015 Cuma
Türk Seçmeninin kararı bellidir.
CHP yine İktidar olamayacaktır.


Pupa yelken seçime gidiyoruz. Bu seçimde de seçmen ve oy verdiği insanlar hakaet görecekse: şu karşımdaki mermer duvara yazıyorum. AKP tekrar iktidar olacaktır.


Kendilerini hep eleştirdiğiniz. Hakaret ettiğiniz insanlar niçin size oy versinler ki.
Dağdaki çobanın oyu ile şehirlilinin oyu bir mi?
AKP Mitinginde Bir Milyon İnsan.


Bu mitinge katılan kültür seviyesi düşük insanlara ne demeli. Bu insanlar dışarıdan yardımla geçiniyor. Kömürünü, ekmeğini birileri kapısına kadar getiriyor.Bu insanlara ne kadar cahil ve seviyesiz hatta aptal olduklarını söyleyip uyarmak gerekiyor. Böylece bu kitle uyandırılır ve onların oylarıyla CHP iktidara gelir.Diye bir anlayış içinde olanlara ne diyeceğimi bilemiyorum. CHP nin iktidarı bu insanları hor görmeye değil, bu insanları kazanmaya bağlıdır. Öncelikle bu kitleden bahsedelim. Kim bu bir milyon insan?

Bu hiçbirzaman önemsemediğiniz horladığınız insanlar: Niye buradalar? Çünkü siz onları hep dışladınız. Göbeğini kaşıyan adam dediniz. Bidon kafalı dediniz. Çoban dediniz onlara. Sonra da seçimlerde onlardan oy istediniz. CHP bu kafayla giderse, yakında değil iktidar, ana muhalefet dahi olamayacaktır.


- İKTİDAR olabilmesi için CHP’nin ne yapması gerekir?
CHP’nin iktidar olabilmesi için çok büyük bir iradeye gereksinim var. Hem yapısal olarak siyasetin özünü anlayamamaktan hem de zaman içinde Türkiye’deki toplumsal değişimi okuyamamaktan kaynaklanan bir sorun var.
Aydınlar, seçkinler halkı hep hor görmüşler, anlayamamışlar ve saygı göstermemişler. Ecevit’in dediği gibi halkla beraber yapılmalı herşey, halka rağmen başarı kazanılamaz.

 CHP’nin Kürt kökenli yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı illerde aldığı oy belli.Bu oyları artırmak için neler yapacaksınız diye soranlara, cevabınız var mı?
Evet, bu konuda önümüzde çok ciddi veriler var. Kürtlerden oy alamadığınız ortada. Kürtlerin yoğun yaşadığı illerde yüzde 3-4 civarında oy alıyorsunuz. Sosyal demokrat bir parti günümüzde sadece fikir ya da görüş özgürlüğünü savunmakla yetinemez. Kimlikler de önemlidir.
CHP iktifdar olsun diyenler, şu gerçeği unutmamalıdır.


CHP aydınlardan yana değil, tercihini halktan yana koymalıdır CHP’nin ülkedeki siyaset eksenlerini ve temsil etmeye çalıştığı toplumsal kesimleri tümüyle değiştirmesi gerekiyor. Bir siyasal partinin toplumsal tabanını değiştirmesi  elbette kolay değildir ve politikalarında değişim gerekir. Ancak bu bazen zaman alabilir. Hele CHP gibi köklü bir partide toplumsal tabanın genişlemesi sadece bu diğer kesimin zorlanmasını getirmez,  Cumhuriyet Halk partisinin toplumsal tabanının bir kısmı kendilerine oy vermeyen bir büyük kitleyi, Yaboz, gerici, medeniyet düşmanı, geri kalmış hatta kısmen bağnaz görür. Bu peşin hükümle seçmenin büyük çoğunluğuna sadece düşmanca bakılmaktadır.
Bu gözlerin dostça bakmasıyla, CHP ikridar olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder