http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

26 Ağustos 2015 Çarşamba

BİRLEŞEN SEÇMEN HAREKETİ


BİRLEŞEN SEÇMEN  HAREKETİ



 Seçimler Türkiye’de siyasi ve toplumsal mücadeleler bakımından elbette önemsenmesi gereken bir olgudur.
Demokraside çareler tükenmez de, hangi demokrside tükenmeyecek.
 Türkiye’nin önemli bir aydın birikimiyle bir araya gelebilmelidir. Yapılacak seçimlere ilişkin yol haritasının ayrıntıları üzerine fikir alışverişinde bulunmalıdır. 

 AK PARTİ’nin tek başına iktidar olmasını önlemek ve Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olmasını sağlamak,  büyük seçmenlerle birebir görüşerek yani kapı kapı dolaşmakla mümkün olacağını  bilmek gerekiyor.
1 Kasımda yapılacak olan tekrar seçimlerden sonra:
HDP'nin yüzde 10 barajını aşmama ihtimali de var.  HDP'nin barajın altında kalması da AKPARTİ’nin tek başına Anayasa’yı değiştirme gücüne sahip olması demektir. Demokrasinin Ülkemizde gelişmesi,  İktidar Partilerinin de muhalefet de kalmasına bağlıdır. Ak Pari Tek kale oynuyor. Hiç gol yemiyor. Maçları büyük farkla kazanıyor. Fakir fukara kesimi, işçiler, işsizler, emekliler, emekli olamayanlar hep kaybediyorlar. Böyle bir toplumda demokrasi yerleşip kökleşemez. Kazanan: "Nasıl olsa beni tasdikliyorlar.  Öyleyse başarılıyım" diyor. Ezilenlerden yana taraf olamıyor.  Demokrasi için Muhalefetin de Karizmatik lideri olmalıdır. Fakat bu seçimde lider değişikliği mümkün değil. Öyleyse geçen seçimlerde yapılanın tersini yapmalıdır. Sadece CHP için mücadele edilmelidir. HDP barajı  geçer ya da geçmez. Bu konu artık kapatılmalıdır. Zaten CHP artık HDP nin avukatlığını da bırakmalıdır. Başarmak için başlamak gerekir. Aman ha! olmayacak demek de tembellerin işi,  muhalefetin  görevi, çalışmak ve başarmak olmalıdır.
Yukarıdaki anlatımlarda kazanan taraf olmak için
EYT yani Emeklilikte yaşa takılanların da ne dediğini dinlemek gerekir.
Aileleriyle birlikte on milyonu bulan, yakın akraba eş ve dostlarıyla yirmibeş milyonu bulan bu MAĞDURLARI dinleyen çok fazla kazançlı çıkacaktır.
Cumhuriyet Halk Partisi hemen bir tavır almalı, EYT liler için kanun teklifi hazırlamalıdır. İktidar olduğunda da bu teklifi kanunlaştıracağını ilan etmelidir.
Mevcut emeklilik kanununa ileve bir madde eklenmelidir.  EYT lilerin sorunu 1999 yılından sonra işe başlayanları kapsaması yönünde bir ilave madde herşeyi çözecektir.
 İlk işe başladıklarında kadınlar yirmi sene, erkekler ise yirmibeş sene prim ödemekle emekli olacaktır. Diye devletin bir sözü vardı.
1999 yılında bu emeklilik kanununa yaş haddi getirildi. Bu yaş haddi 1999 yılından sonra işe girenlere uygulansa, mesele olmayacaktı.
ANA MUHALEFET PARTİSİ CHP  bu soruna çözüm üretmelidir. Mutlaka çok çok fazla oy alacakdır.
EYT adresleri aşağıdadır.

EYT MAĞDURLARI HAKKINDA BİR YAZI



EYT NİN SESİYİZ


GÜNEŞ BİRGÜN EYT İÇİN DOĞACAK


EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI



EYT DERNEĞİ





EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN TOPLULUĞU





EMEKLİ OLAMAYAN MAĞDURLAR





EMEKLİLER GRUBU






EYT İSTANBUL




EYT YE AÇIK DAVET






EMEKLİ OLAMAYAN MAĞDURLAR DERNEĞİ




BURADA EMEKLİLİK HAKKI 1999 ÇIKAN YASA İLE 


,ELİNDEN ALINAN VE TÜM MUTSUZ, UMUTSUZ

,, ARKADAŞLAR KÜFÜR VE HAKARET İÇERMEYEN


 YORUMLAR YAZABİLİR, ÖNERİLER SUNABİLİRSİNİZ

.

 YAPILACAK YORUMLARDAN YORUM YAPAN KİŞİLER 

SORUMLUDUR.








23 Şubat 2014 Adana EYT Basın Açıklaması


Emeklilikte Yaşa Takılanlar dur durak bilmiyor. Seçimden önce Haklarının İade edilmesi için Eylemden eyleme, İlden ile koşmaya devam ediyor.



23 Şubatta Adana EYT nin organize ettiği, büyük emeklerin, gayretlerin ortaya koyulduğu Adana Basın açıklamasında özellikle Adana EYT grubunu tebrik ediyor ve her bir arkadaşımın misafirperverliğine, yakın ilgisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

İstanbul grubumuzun nazik daveti ile hoş bir sohbet eşliğinde birlikte yol arkadaşlığı yaparak katıldığımız Adana Basın açıklamasına katılan tüm İl Gruplarımızı, Bireysel EYT li arkadaşlarımı yürekten kutluyor ve Etkinliğin Emeklilikte Yaşa Takılan tüm mağdur arkadaşlarımıza katkı sunmasını faydalı olmasını diliyorum













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder