http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

12 Aralık 2015 Cumartesi

Peygamberimizin Doğum Günü

PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ
Bu sene Peygamber Efendimizin Doğum Günü vesilesiyle,
Bursa Süleyman Çelebi Camiinden CANLI yayın yapılacaktır.
11 Rebiülevvel gecesi Yani 22 Aralık Salı Günü Gecesi..
Bursa Süleyman Çelebi Camiine Davetlisiniz.


MEVLUD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

SEVGİLİ DOSTLAR
MEVLUD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
ALLAHU TEALA BU GECE HÜRMETİNE,
SİZLERİN ARZU VE DİLEKLERİNİZİ
KABUL ETSİN.
AMİN

Allahu Teala kendisine dua edenIeri geri çevirmez. DuaIarımızın Rabbimizin yüce katına iIetiImisine vesiIe oIan MevIid Kandiliniz mübarek oIsun.
Amin



PEYGAMBER EFENDİMİZİN DOĞUM GÜNÜ
HİCRİ TAKVİME GÖRE KUTLANIR.
YANİ HER SENE REBİÜLEVVEL AYINDA,
11 REBİÜLEVVEL GÜNÜNÜ 12 REBİÜLEVVEL GÜNÜNE BAĞLAYAN GECE: MEVLİD KANDİLİDİR.




 



 Şerefli İnsanlar Başkalarının yardımlarına muhtaç olmadan kazançlarını temin edenler ve sözlerinin arkasında duranlardır.
MUTLULUKLA YAŞAYIN.

                                                                        


MEVLİD KANDİLİ 22 ARALIK 2015 GECESİ İLE 23 ARALIK 2015 SABAHI ARASINDADIR.



BUGÜNKÜ YAZIDA, KUTLU DOĞUMU ANLATMAK İSTEDİM. ÖZELLİKLE VURGULUYORUM. KUTLU DOĞUM HİCRİ TAKVİME GÖRE KUTLANIR. HER SENE REB-İ ÜL EVVEL AYININ 11. GECESİNİ 12. GÜNÜNE BAĞLAYAN GECE PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GECESİDİR. MEVLİD KANDİLİDİR. BİZİM ÜLKEMİZDE VE DAHA BAŞKA ÜLKELERDE DE NİSAN AYINDA KUTLANAN DOĞUM HAFTASI BİDATTİR. ALLAHU TEALA BİDAT İŞLEMEKTEN, MÜSLÜMANLARI KORUSUN. AMİN





Seyyid Abdülhakim Hazretleri, Peygamberimizi şöyle anlatır. "Her peygamber, kendi zamanında, kendi mekanında, kendi kavminin hepsinden, herbakımdan üstündür. Muhammed aleyhisselam ise her zamanda, her memlekette, yani dünya yaratıldığı günden, kıyamet kopuncaya kadar, gelmiş ve gelecek, bütün varlıkların her bakımdan en üstünüdür. Hiç kimse, hiçbir bakımdan onun üstünde değildir. Bu olamıyacak bir şey değildir. Dilediğin yapan, her istediğini yaratan onu böyle yaratmıştır. Hiçbir insanın onu methedecek gücü yoktur. Hiç bir insanın onu tenkid edecek iktidarı yoktur." Dinimizin bildirdiği birşeyde şüpheye düşen kimse, Allahü teâlâ ve O’nun Peygamberi, bu şey ile neyi bildirmek istemiş ise, öylece imân ettim,inandım demelidir. Hemen şüphesini giderecek bir din âlimi aramalıdır. İlmine ve dine bağlılığına güvenilir, zeki, ârif,haramlardan kaçınan,din bilgilerinin inceliklerini bilen, müşkilleri çözebilen bir zâtı arar, bulur. Bundan aldığı cevb, şüphesini giderince, artık öylece imân eder. Böyle bir zâtı aramak farzdır. Tesâdüfe bırakmayıp,hemen aramalıdır.Bulamazsa veya bulup ta şüpheden kurtulamazsa,Allahü teâlânın ve Reslünün dilediği gibi inandım demeli ve şüphesinin giderilmesi için, Allahü teâlâya dua etmeli,yalvarmalıdır.”







Abdülhakim Arvasi Hazretleri’nin “ben” dediği hiç işitilmemiştir. İslam âlimlerinin adı geçtiği zaman; “Bizler o büyüklerin yanında hazır olsak sorulmayız, gâib olsak aranmayız.” buyururdu. Talebelerinden bazıları o ilim deryası büyük veliden şu sözleri de nakletmişlerdir
“Bir memleketde İslâmiyetin yerleşmesi için, herşeyden önce,hakikî din âlimi yetiştirmek lâzımdır.Din âlimi bulunmazsa, din cahilleri,din adamı şekline girip, kitab ve mecmûa yazarak,konferanslar, va’z ve dersler vererek milletin dinini, imânını çalarlar. İslâmiyeti yıkarlar da,kimsenin haberi olmaz.” Efendi hazretlerinden biri dua isteseydi: "Allahu Teala korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail eylesin," derdi. (Süleyman Kuku-Son Halkalar ve Seyyid Abdülhakîm Arvâsî’nin Külliyatı-1.Cilt- Muhtelif sayfalardan iktibas yapılmıştır.)

Sevgili Dostlar Yorumlarınızla, Önerilerinizle bu makalelere can gelecektir. BİR DAVAYI DERT EDİNDİM. BAŞKALARININ KOLAYLIKLA ANLAYAMACAĞI ŞEYLERİ ANLAMAK VE ANLATMAK İSTİYORUM. NEYİ ANLAYACAĞIZ. NASIL ANLAYACAĞIZ. İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİYLE, HEMDERT OLACAĞIM. BU DERT ORTAKLIĞI İLE, BAŞLAYAN DOSTLUKLARA YELKEN AÇAN BİR GEMİ OLACAK BU SAYFALAR. Hicrî Kamerî :12 REBÎ'UL-EVVEL 1436 tarihine daha vakit var. 

Bilgisayarın klavyesinden başımı kaldırdım. Size doğru özlemle baktım.

Bugünlerde Peygamberimizin Doğum Günü 20 Nisan diyerek, kutlu doğum haftası kutlanıyor. Bu adet bidattır.Sonradan uydurulmuştur. Peygamberimizin doğum günü, REBİ-UL EVVEL Ayının 12 sinde kutlanacaktır.

Hicrî Kamerî :12 REBÎ'UL-EVVEL 1436 Hicri Takvime göre
Bu sene KUTLU DOĞUM 23 ARALIK ÇARŞAMBA gününe rastlamaktadır.

Hicrî Kamerî :12 REBÎ'UL-EVVEL 1436 Hicri Takvime göre Ramazan ve Kurban Bayramımız ve Kandil Gecelerimiz var. Her sene başka bir zamana gelir. Müslümanlar peygamberimizin doğum gününü Miladi Takvime göre kutlamazlar. Çünki bizzat peygamber efendimizi Mekkeden Medineye hicret günü, hicri takvimin birinci günü ve birinci yılıdır.



Mevlid, doğum zamânı demektir. Rebî’ul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gece, Mevlid Gecesidir. Dünyâdaki bütün insanlara Peygamber olarak gönderilen, Peygamberlerin sonuncusu ve en üstünü Muhammed aleyhisselâmın doğduğu gecedir.Rebiülevvel Ayının 12. gecesi, Kadir gecesinden sonra, en kıymetli gecedir. Rebiülevvel Ayının 12. gecesinde, O doğduğu için sevinenler affolur. Rebiülevvel Ayının 12. gecesi, Resûlullah efendimizin doğduğu zamânda görülen hâlleri, mu’cizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevâbdır. Resûlullah efendimiz, kendileri de anlatırdı. Eshâb-ı kirâm da, Rebiülevvel Ayının 12. gecesi, bir yere toplanıp, okurlar, anlatırlardı.
Netice olarak, her Peygamberin ümmeti, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştır. Rebiülevvel Ayının 12. gecesi de, Müslümânların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. Âdem aleyhisselâm rûh ile cesed arasında iken, O Peygamber idi. Âdem aleyhisselâm ve her şey, Onun şerefine, hürmetine yaratılmıştır...
Her sene Hicri Muharrem Ayının ilk günü ise, tüm dünya müslümanlarının yeni yılının ilk günü oluyor.. Bizim ülkemizde son senelerde yapılan miladi sene Nisan ayı 20. günü kutlamaları bidattır ve günahtır. Peygamberimizin yapmadığını yapmak olmaz. Yapılırsa, buna bidat denir.  Peygamberlerin sonuncusu ve en üstünü Muhammed aleyhisselâm, 571 yılı Nisan ayının 20’sine rastlayan, Rebi’ul-evvel ayının 12. Pazartesi gecesi, sabaha karşı Mekke-i Mükerreme’de dünyaya gelmiştir. Her peygamberin ümmeti, kendi peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştır. Rebiülevvel Ayının 12. gecesi de, Müslümanların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. Dünyadaki Müslümanlar tarafından, her sene, Rebiülevvel Ayının 12. gecesi Mevlid kandili olarak kutlanmakta, her yerde Mevlid kasideleri okunarak Resûlullah hatırlanmaktadır. Mevlid, doğum zamanı demektir. Resûlullah efendimiz, mevlid gecelerinde Eshâb-ı kirâma ziyafet verir, dünyayı teşrifindeki ve çocukluk zamanındaki şeyleri anlatırdı. Hazret-i Ebû Bekir de, halîfe iken, Eshâb-ı kirâmı toplar, Resûlullah efendimizin dünyayı teşrifindeki olağanüstü hâlleri konuşurlardı. Bu gece, Resûlullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mûcizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Peygamber efendimizi öven çeşitli mevlid kasideleri vardır. Meşhur olan ve Türkiye’de sık sık okunan mevlid kasidesini Süleyman Çelebi, 15. asırda yazmıştır. Mevlid-i şerîf okumak, Resûlullahın dünyaya gelişini, mirâcını ve hayatını anlatmak, Onu hatırlamak, Onu övmek demektir. Mevlid Gecesi, Kadir Gecesi'nden sonra en kıymetli gecedir. Bu gece Peygamber “sallallahü aleyhi ve sellem” efendimiz doğduğu için sevinenler af olur. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: “Bir mümin beni ana babasından, çocuklarından ve herkesten daha çok sevmedikçe, onun imanı kâmil olmaz.” “Bir şeyi çok seven, elbette onu çok anar.” “Peygamberleri anmak, hatırlamak ibâdettir.” Bu gece, çalgı ve başka haram şeyler karıştırmadan, Allah rızası için mevlid cemiyeti yapmak, mevlid kasidesi okumak, salevât-ı şerîfe getirmek, tatlı şeyler yedirip içirmek, hayrat ve hasenat yapmak, böylece, bu gecenin şükrünü yerine getirmek müstehaptır. Diğer kandillerde olduğu gibi, bugün de, Kur'ân-ı kerîm okumalı, kazâ namazı kılmalı, sadaka vermeli, duâ etmeli, Cenâb-ı Haktan af ve mağfiret dilemelidir. Ailesine ve akrabasına ihsan etmekten büyük derece ne olabilir?
Büyük harflerle tekrar yazıyorum.
1436 SENESİ HİCRİ  TAKVİME GÖRE MEVLİD KANDİLİ
11 REBİULEVVEL GÜNÜNÜ 12 REBİÜLEVVEL SABAHINA BAĞLAYAN GECEDİR.
BU SENE 11 REBİÜLEVVEL 22 ARALIK 2015 SALI GÜNÜDÜR.
12 REBİÜLEVVEL İSE 23 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜDÜR.
BU YAZININ TEKRARINI ARALIK 22 DE Rebiülevvel Ayının 12. gecesinde TEKRARDAN  YAZACAĞIM.



MAKALELERİM, KAYNAK GÖSTERİLEREK YAYINLANABİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder