http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

24 Ağustos 2015 Pazartesi

EYT emeklilik haberleri son durumu

EYT emeklilik haberleri son durumu









EYT  emeklilik haberleri son durumu

SGK Emeklilikte yaşa takılanlar son durum belli olmaya başladı.  EYT son dakika haberleri haberkita.com'da

Emekli aylığı 183 lira eridi

EYT (EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR) konusunda çalışmalar başladı ve artık  emeklilik hayal olmaktan çıkıyor. CHP İLERİ GELENLERİ Bilhassa Sayın Süleyman Çelebi: EYT lilerin emekliği için çalışmalara başladı. Erkekler için askerlik borçlanması, kadınlar için ise doğum borçlanması formülü geldi.

 Son dönemde yaşanan gelişmeler çalışanları sevindiriyor. Çalışan erkekler için askerlik borçlanması yoluyla EYT lilerin emekliliğin önü açılmıştı. Bunun yanında prim sayısı ve sigorta gününü doldurduğu halde yaşa takılanlar için yapılacak düzenlemeler de emekliliğin önünü açacak. Bu kez kadın EYT lilerin  emekli olabilmesi için düzenlemeler yapılmaya başlandı. Kadınlar için yapılan EYT emekliliği düzenlemesinde emekliliğin yolu çocuk borçlanması yoluyla açılıyor. 


DOĞUM BORÇLANMASINDAN ARTIK TÜM ÇALIŞAN KADINLAR YARARLANABİLECEK
Doğum borçlanması hakkın önceden SSK'lı kadınlara tanınan bir haktı. Ancak yeni yapılan düzenlemelerin ardından artık bu haktan Bağ-Kur'lu ve memur kadınlar da faydalanabilecek. Doğum borçlanması hakkı konusunda yapılan değişiklik sadece bununla kalmıyor. Önceden 2 çocuk için borçlanma yapılabiliyorken, bu sayı yeni düzenlemelerle 3'e çıkartıldı. 


ÖDEYECEĞİNİZ MİKTARI BELİRLEYİN 
Ne kadar prim eksiğiniz varsa o kadar borçlanarak, bu süreleri beklemeden emeklilik hesabınıza katabiliyorsunuz. Doğum borçlanmasında ödeyeceğiniz miktarı belirlemek sizin insiyatifinizde. Doğum borçlanmasında ilk tarih olarak stajyerlik başlangıçları kullanılabiliyor. Borçlanma yapıp ardından ödeme yapmayı bırakırsanız, işlem iptal ediliyor ancak işlemin iptali bu hakkı kaybettiğiniz manasına gelmiyor. Hakkınız devam ettiği için yeniden başvuru yapılarak aynı işlem uygulanabiliyor. 

ÖDEME MİKTARI EMEKLİ MAAŞINIZI ETKİLİYOR
Doğum borçlanmasında miktarı asgari ücret belirliyor. Borçlanmaya gidecekler ihtiyaçları kadar prim gününü aylık ya da günlük hesaplayıp ödeyebiliyor. Ancak borçlanmada yapılan ödemeler emekli maaşınızın belirlenmesinde etkili oluyor. En alt seviyeden ödemek yerine yüksek miktarda yapacağınız ödemeler emekli maaşınızda artışa da yol açacaktır.



CHP parti Meclisi üyesi Sayın Süleyman Çelebi
EYT konusunda elinin taşın altına koyduğunu söyledi.
Diğer partilerden bu saatten sonra bir vaat olsa bile, beş milyonu aşan oy potansiyeliyle EYT liler CHP yi İktidar yaparak hedeflerine ulaşacaklardır.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder