http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

21 Nisan 2015 Salı

BUGÜN SEÇİM OLSA


BUGÜN SEÇİM OLSA




Sevgili Dostlar Yorumlarınızla, Önerilerinizle bu makalelere can gelecektir. <!-- SiteAraclari.com

BUGÜN SEÇİM OLSA

Gezici Araştırma Şirketi, son anketlerde yüzde 45'in altına düşmeyen İktidar Partisinin oy oranını yüzde 39.8 olarak gösterdi.
Ankete göre muhalefet kanadındaki yükseliş dikkat çekiyor. CHP'nin oy oranını yüzde 29.6 olarak gösteren Gezici, MHP'yi de 17.3 olarak gösterdi. 7 Haziran seçimlerine parti olarak gireceğini açıklayan HDP'nin oy oranı ise yüzde 7.3 olarak gösterildi.

Seçim Sandığı Göründü TÜRK MİLLETİ KARARINI VERECEKTİR
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Türkiye Halkına TÜRK MİLLETİ denir. Bu sözü, GAZİ MERAŞAL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK söyledi. Bu yurdu bu topraklarda yaşayan halk, Kurtuluş savaşımızın önderinin komutasındaki savaşlarla kurtardı. Hangi etnik kökenden olursak olalım, hangi inanıştan olursak olalım, bu topraklar vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti , laik,sosyal,demokratik, hukuk devletidir. Üniter bir yapıya sahiptir. Ayrımcılığa karşıdır. Bütün vatandaşlar kanun önünde, eşittir. Bir iç savaş içinde değiliz. Tarihi olaylar olmuştur. Bunların çoğu dışarıdan destekli aldatılmış insanlarımız tarafından yapılmıştır. Taraftarı ya da içimizden sempetizanı yoktur. Babama, dayıma sormadım. Hangi kökenden olursak olalım, biz Türk milletiyiz. Bu ülkenin eşit vatandaşıyız. Bireysel olarak benim ya da akrabalarımın bazen haksızlığa uğradığımız oldu. Bu hareketi devletimize mal etmedik. Çünki bu ülke hepimizin. Şimdi o koltuklarda oturanlar idare etse de zaman gelecek, başkalarına da fırsat verilecektir. Başımızdaki iktidara karşı zorla bir baskı hiç kimse düşünemez. Bu hukuka ve demokrasiye en önemlisi ANAYASA'ya aykırıdır. Zaman zaman ben de yazdım. Diğer bütün partiler kendi inisiyatifini bıraksın. Aralarında anlaşsınlar,  tek parti olarak seçimlere katılsınlar. Karşılarında da sadece halkın çoğunluğunun memnun olmadığı iktidar partisi kalsın. Elbette seçimi kazanacaklardır. Sonra da siyasi partiler ve seçim kanunu değiştirilerek, hatta anayasa bile tamamen değiştirilerek seçimlere gitsinler. Türkiye darbe anayasasından kurtulsun. Bu vatandaş rahat bir ömür sürsün. Batı medeniyeti kriterlerinde yepyeni kanunlarla rahat yaşayalım. Fakat hiçbirzaman bu iktidarı zor kullanarak devirelim diyenlerle beraber olmadım. Olamam da. Hatta o takdirde bu iktidarın yanında olmaktan çekinmem. Ne olacaksa meşru zeminde yapılsın. Yeter artık. Biz lider ülke olmak istiyorsak önce demokrasiyi desteklemeliyiz. Başımızdakileri beğenmeyebiliriz. Bunun çaresi yapılacak seçimle bulunur. Yeter ki istesinler. Bu millet kendisinden ne istenmişse severek katılmıştır. 2014 yılında yapılan yerel seçimleri, iktidar partisi kazandı.  2014 Ağustos ayında, Cumhurbaşkanlığı seçimini de  iktidar partisinin adayı kazandı. % 52 oy alarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu.
Seçimlerde iddia sahibi yukarıda  açıkladığımız gibi tam dört parti var.

Yine tekrarlıyorum.
 Sağda, solda, ortada anayasal kurallara uygun partiler tek blog oluşturarak, seçimlere gidemedi. Öyleyse bu tercihi vatandaşlar yapmalıdır. O sandıkta İktidar partisi dışında hangi parti öndeyse oyunu ona vermelidir " TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR" diyen. Atatürk'ün sözleriyle yazıma nokta koyuyorum.

12 EYLÜL 2015 CUMARTESİ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder