http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

8 Ekim 2015 Perşembe

CUMA GÜNÜ BAYRAMDIR



CUMA GÜNÜ, MÜMİNLERE BAYRAMDIR.


“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma 9)

Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor: Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün, cuma günüdür. (Çünkü ilk insan) Adem o gün yaratıldı, o gün cennete kondu, o gün dünyaya indirildi, o gün tevbesi kabul edildi, o gün öldü ve kıyâmet o gün kopacaktır. (Müslim – Tirmizî – Nesâî)

   Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
   Onda (Cuma gününde) bir an vardır ki eğer bir müslüman namaz kılarken (ibâdet ederken) o vakte rastlar ve Allah’tan bir şey isterse onun dileğini kuşkusuz verir. (Buhârî – Müslim)

Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
   Kuşkusuz en faziletli gününüz, cuma günüdür. Bu nedenle o gün bana çok salâtü selâm getiriniz. Çünkü sizin salâtü selâmınız bana ulaştırılır. (Ebû Dâvûd – İbni Mâce – Nesâî)

   Cuma günleri müslümanların haftalık bayramı ve resmi tatil günüdür. Bazı ülkelerde bu kural uygulanmasa da hüküm değişmeyeceğinden, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan müslümanlar cuma günlerini bayram olarak algılamalı, hediyeleşmeli ve birbirlerini tebrik etmelidirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder