http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

8 Ekim 2015 Perşembe

SEVGİ İNSANLARI BİRLEŞTİREN KUVVETTİR

ÇÖZÜM SÜRECİNİN BAŞARISI BİRBİRİMİZİ SEVMEMİZE BAĞLIDIR
Sevgili Dostlar, devletimiz (daha doğrusu başımızda iktidar olan parti) bir terane tutturdu. Adına da ÇÖZÜM SÜRECİ dedi. 
Tabii tüm uğraşıları boşa gitti.
Barışmak en önce, zihinlerde olur.
Bilgili bir toplum, kendisine faydalı düşünceye, sahip çıkar.
Bilgisizlik ise, en büyük tehlikedir.
İnsanlar bilgi bakımından çok fakir.
Önceki yıllarda, halk arasında ARİF kimseler varmış. Bu insanların iyi niyetli söz ve davranışlarıyla, toplum bilinçlenirmiş.
Yani halkımızın içinden yetişen insanlar, yine halkımızı eğitirlermiş.
Çözüm, en önce Milli Eğitim Sistemimizde olmalıdır.
Öğretmen olacak gençlerimiz, okul hayatında en güzide öğrenciler arasından ve özel sınav yapılarak alınmalıdır.
Tabii doğal olarak aklımıza şu gelir. Bu süper zeka gençler, mühendislik ya da doktorluk varken; niçin öğretmen olmak istesinler?
Öğretmenlerimize hiçbir kamu çalışanının maaşıyla kıyaslanmayacak, hatırı sayılır bir para ödenmelidir.
Çünki onlar, ülkeyi kurtaracak özel insanlardır.
Mevcut öğretmenler ise, sıkı bir teftişten geçirilmeli. Eğer bu kutsal göreve layık değiller se, başka bir kamu kuruluşuna atamaları yapılmalıdır.
Bütün bu çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için, daha önce siyaset ve adalet sistemimizde yeni bir açılım yapılmalıdır.
 Başka ülkeler nasıl ileri gittiler? Araştırılsın. Onların siyasetçileri nasıl davranmak zorunda? Adalet sistemleri ne gibi kurallarla çalışıyor. Öğrenilmeli ve öğretilmelidir.
Size Amerika Birleşik Devletlerinden bir örnek vereyim. Orada Devlet Başkanı dört yılda bir ve iki defadan fazla seçilemez.
Başkanın aldığı maaş çok yüksektir. MAAŞI 400 BİN DOLAR
Barack Obama'nın ABD Başkanlığı'ndan gelen maaşı 400 bin dolar seviyesinde bulunuyor. Fakat Beyaz Saraydaki her türlü harcama, Başkanın maaşından kesilmektedir. Hatta dış gezilere gidildiğinde yapılan harcamaları da, Başkanın  maaşından alırlar.
1981 yılında yemin ederek ABD Başkanlığına göreve başlamasından yaklaşık bir ay sonra dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ve eşi Nancy Reagan, Beyaz Saray’da akşam yemeğini yedikten sonra hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar.
Görevli garson yemeğin hesap faturasını getirmiştir. Baş kahyanın bir garsonla gönderdiği hesap faturasında sadece o akşamın değil son bir ayın bütün yemeklerinin hesabı da yer almaktadır. Sadece yemekler de değil… Ağırladıkları kişisel misafirlerin, bir aydır kullandıkları kuru temizleme hizmetinden, diş fırçası, diş macunu, temizlik ve parfümeri malzemelerine kadar bütün kişisel malzemelerin ücreti de miktarlarıyla beraber kaydedilmiştir. Ronald Reagan, hesabın büyüklüğüne şaşırsa da görevlinin getirdiği faturayı gülümseyerek alır ve muhasebeye maaşından ödenmesi talimatı verir.
Ülkemizde ise, Başbakan 14 Bin Lira Cumhurbaşkanı ise 26 Bin Lira almaktadır. Fakat ülkemizde Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın harcamaları DEVLET tarafından karşılanmaktadır.
Biz de siyasetçiler, zengin olarak yaşar. Fakir Halk akıllarına dahi gelmez. En- az gelire sahip vatandaşlar TÜRKİYE'de, Fakat bunu dillendirecek siyasetçi bulamazsınız.
İktidar birşey yapar. Muhalefet eleştirir. İktidar hiçbirşey yapmazsa, muhalefet de adeta dilsiz olur.
Onun için iktidara gelen parti, ancak darbe yapılırsa, iktidardan uzaklaşır.
Başka ülkelerde, seçimlerden sonra kaybeden lider istifa eder. Biz de ölünceye kadar kalır.
Ülkemizde ADALET Sistemi de güvenilir değildir. Sonunda TAY olan kurumlar, yürüyen tekere çomak sokmakla uğraşır. Dayanakları ise: Darbe neticesinde millete zorla kabul ettirilen ve otuzdört yıldanberi değiştirilemeyen ANAYASA'mızdır.
BU KONULARDA DAHA TEFERRUATLI MAKALELER YAZILACAKTIR. SİZ ZİYARETÇİLERİMİZİN YORUMLARIYLA, ÖĞRENECEKLERİMİZİN DE VAR OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder