http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

11 Eylül 2015 Cuma

Maliye Bakanı EYT liler için ne dedi?


2 KASAIM 2015 SABAHI BAYRAM VAR



MALİYE BAKANIMIZ SAYIN MEHMET ŞİMŞEK 
CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLUNA ÇAĞRI YAPTI.


EYT LİLER İÇİN MALİYE BAKANI NE DEDİ.

CNN Türk'te Hande Fırat'a konuk olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair açıklamalar yaptı. Şimşek, CHP'nin seçim vaatleriyle ilgili 'Çıksınlar kaynağı ortaya koysunlar. Oyumu CHP'ye vereceğim' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNNTürk yayınında Cumhuriyet Halk Partisi'ni seçim vaatleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, cari açığı kapatmaları durumunda, oyunu CHP'ye vereceğini söyledi.
Maliye Bakanı, "CHP'liler çıksınlar kaynağını ortaya koysunlar. Hangi vergiyi artıracaklarını, hangi harcamayı kısacaklarını, bırak 149 milyar lirayı bana üçte birini açıklasınlar ben onlara oy vereceğim. İktidar olmaları halinde, davet ettikleri çok değerli ekonomist var. ona sordular mı acaba? Merak ediyorum sormuşlar mı? (Kemal Derviş) Çünkü bu programın, üç dört yıl uygulamasından vazgeçiyorum, ilk yılınızın sonunda merkez bankasıyla para basmazsanız, süper enflasyona çıkmayı göze almazsanız IMF’nin kapısını çalmak zorundasınız" dedi. 


EYT LİLER İÇİN MALİYE BAKANI NE DEDİ
“Emeklilikte vatandaşlarımız birçok problemle uğraşırken ağır yaşam koşullarına itilen bir de emeklilikte yaşa takılanlar var. Kademeli geçiş ve kademeli yaş koşulu uygulamasıyla 1999 yılından önce işe başlayanların emekli olma yaşı üç ila on yıl arasında uzatılmıştır. Bu anlamda, işe başladığı tarihteki haklara göre çok sayıda vatandaşımız emekliliğe hak kazanmış olmalarına rağmen yaş koşulu nedeniyle emekli olamıyor ya da işsiz ise emekli maaşı alamıyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için bir çabanız, çalışmanız olacak mı yeni yasama döneminde?” sorusuna;Mehmet ŞİMŞEK: "Bu sorularınıza cevabı seçimlerden sonra vereceğim. " dedi.



EYT LİLER İÇİN MALİYE BAKANI NE DEDİ

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR NE OLACAKLAR. EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA HANGİ PARTİ SÖZ VERİYOR. 




Türkiye’yi küresel bölgesel anlamda, önemli bir siyasi ve askeri aktör yapmamız lazım. Sloganlarla olmuyor. Sloganların ötesine geçmemiz lazım. Size düşen bu kardeşliği korumaktır. Biz, kaynaklarımızı niye kardeş kavgasına ayıralım. Ama 70’li ve 80’li yıllarda bunu harcamışlar. O zaman sorunlara ve özellikle Kürt meselesine farklı yaklaşılsaydı, Kürtçenin önündeki sınırlamalar kaldırılsaydı bugün 35-40 bin insanı kaybetmeyecektik. Demokrasinin standartlarını yükseltseydik, 350 milyar dolar parayı heba etmeyecektik. Arkadaşlar artık uyanın” dedi.

HDP’LİLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR

Bakan Şimşek, “HDP’liler bizim kardeşimizdir. Bu ülkede herkes bizim kardeşimizdir. Bu ülkede bin yıldır Kürtler ve Türkler kardeştir” dedi. Bakan Şimşek, daha sonra kardeşlik, birlik ve özgürlük için Recep Tayyip Erdoğan’a destek çıkılması çağrısında bulundu.

Bakan Şimşek beraberindekilerle daha sonra Kurtalan Belediyesine geçti. Burada Fenerbahçeli minik öğrenciler tarafından belediye kapısında çiçekle karşılanan Bakan Şimşek, Başkan Nevzat Karaatay’dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı






1 yorum:

  1. “Emeklilikte vatandaşlarımız birçok problemle uğraşırken ağır yaşam koşullarına itilen bir de emeklilikte yaşa takılanlar var. Kademeli geçiş ve kademeli yaş koşulu uygulamasıyla 1999 yılından önce işe başlayanların emekli olma yaşı üç ila on yıl arasında uzatılmıştır. Bu anlamda, işe başladığı tarihteki haklara göre çok sayıda vatandaşımız emekliliğe hak kazanmış olmalarına rağmen yaş koşulu nedeniyle emekli olamıyor ya da işsiz ise emekli maaşı alamıyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için bir çabanız, çalışmanız olacak mı yeni yasama döneminde?” sorusuna;Mehmet ŞİMŞEK: "Bu sorularınıza cevabı seçimlerden sonra vereceğim. " dedi.

    YanıtlaSil