http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

18 Eylül 2015 Cuma

DÜNYA SEVGİYLE TANIŞACAK

https://www.facebook.com/pages/BİR-Milyon-Dostumuz-OLSUN/



SEVGİ ÜZERİNE BİR MAKALE

Sevgi, kelime anlamıyla, Allahu Tealayı karşılıksız sevmek, demektir. Allahu Tealaya itaat etmek, O’ na şükretmek,  başımıza gelen herşeyin  O’ndan geldiğini bilerek her işini güzel ve tatlı görmektir. Sevgi, Allahu Tealanın rızasına kavuşmakla  son mertebesine ulaşır.
Müslümanlar, peygamberi, Allah’ın emri olduğu için sever. Biz, Allahü teâlâyı sevdiğimiz için, Hz. Muhammedi, seviyoruz.  Allahü teâlâ, Resulü için habibim diyor, Onu çok seviyor, bizim de sevmemizi ve Ona uymamızı istiyor. Bir âyet meali şöyledir:(Resulüm de ki; Allah’ı seviyorsanız, bana uyun. Bana uyanları Allah sever!) [Âl-i İmran 31]Evliya sevgisi, Müslümanın kalbine işlemiştir. Hz. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli’nin isimleri anıldığında hemen hatırımıza peygamber sevgisi dolayısıyla da Allah sevgisi gelir.Zaten Yunus Emre: SEVERİM YARATILANI, YARADANDAN ÖTÜRÜ sözünü boşuna söylememiştir. Evliya zatlar, her işinde İslamiyet’e uyarak, Allahü teâlânın rızasını kazanmış kimselerdir. Onların yaşayışı, bizim için en güzel örnektir. Yani onların menkıbelerini, İslamiyet’i nasıl yaşamak gerektiğini anlatmak için, nakletmek gerekir.
Bir başka husus da, dinin, imanın esası, Allahü teâlânın dostlarını sevmek ve sevmediklerini sevmemektir. Yani hakiki imana kavuşmak için, bu büyük zatları sevmek şarttır. İnsan, tanımadığı kimseleri sevemez. Evliya menkıbelerini okuyup, Allah dostlarını hatırlamak ve sevmek gerekir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(İmanın temeli, Allah’ın dostlarını sevmek ve kâfirleri yani Allah’ın düşmanlarını, din düşmanlarını sevmemektir.)Müslümanın, sadece Allah’ın resulünü değil, diğer Müslümanları da sevmesi gerekir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:(Müminleri Allah için seven ve kâfirleri Allah için düşman bilen, ancak o zaman Allahü teâlânın sevgisine kavuşur.) [Mektubat-ı Masum Faruki 3/58] Bir kişinin hidayetine vesile olmak, bin yıl salih amel işlemekten daha iyidir. Nafile ibadetler değil, farzlar da bu bin yıla dahildir. Bize bunu yaptıran insan sevgisidir.Kalbimizdeki güzel duygular, Allahu Tealanın bize bir lütfudur. Onun verdiği nimetlere ne kadar şükretsek azdır.Elhamdülillah biz Müslümanlar, Allahu Tealanın emirlerini harfiyen yapıyoruz. Onun yarattıklarını onun rızası için seviyoruz.Onun peygamberini, evliyasını, alimini onun hürmetine seviyoruz.Herşey Allahu Tealayı Sevmekle başlayacak, bir kişi Allahu tealayı sevecek, daha sonra onun yarattığı canlı cansız herşeyi sevecektir.Önce ailemiz, çevremiz, ilimiz, ülkemiz daha sonra da dünyamız gülistan olacaktır.
Buyurun, SEVGİ BAHÇESİNE..
 Sevginin kaynağı: Allahu Teala Sevgisidir.
Yarın, herşey daha güzel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder