http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

8 Eylül 2015 Salı

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar
(EYT) Hakkında Resmi Gazete Açıklaması Varmı?
Son Durum ne?
Eyt Mağdurları
8 Eylül 2015 Salı

Eyt li mağdurlar neden emekli olamazlar. Bu iş niçin seçimlere kadar bekletildi. Hatta 7 Haziran seçiminde tüm muhalefet söz verdi. İktidar partisi hiçbir olumlu beyanda bulunmadı. Tabii seçimi değilse bile, tek başına iktidar olma pozisyonunu kaybediverdi. Bu husus aslında önceden düşünülmeli ve sonuca bağlanmalıydı. Siyasetçiler bu konuyu Maliye Bürokratlarına danıştılar. Onlar da bu kriz ortamında yaklaşık on milyarlık bir rakamı, Türkiye Bütçesi kaldıramaz. Diyerek umutlarımızı bu bürokratların sözüne bakarak tüketiverdiler. Muhalefet ise, başta CHP Milletvekilleri olmak üzere bu emekliliğin, bütçeye önemli bir yükü olmayacağını, zaten bu insankarın yaşları tamam olduğunda emekli olduklarını belirtiyorlar. Bu yapıcı savunma gerçekçi geliyor. Çünkü bu EYT liler bizim insanımız. Bunlar dışarıdan gelen göçmen değil. Bu mağdurlar emekli olduğunda boşalan kadrolara yeni elemanlar alınır. İşsizliğe bile bir nebze çare üretilir.
Bu Eyt liler mekli olduklarında harcamalarıyla ekonomi dahi canlanır. Hiç siftah yapmayan esnafların da yüzleri güler. Haydi Ak Parti bu önemli karar üzerinde tekrar düşün. Bu hafta içinde meclise gelen CHP nin teklifi emekliye Bayram ikramiyesinin de kanunlaşması için gayret et. Kazanan sen olursun.. Bir teklif de kendin ver.

TÜM EMEKLİLERİN MAAŞLARINA YETERLİ ZAM YAPILSIN. BU YAPILAN ARTIŞ YÜZDE DEĞİL DE SEYYANEN OLSUN. MESELA HER EMEKLİYE HEMEN EKİM 1 DEN GEÇERLİ İKİYÜZ LİRA ZAM YAPILSIN. DİYEBİLMELİDİR.

1 yorum:

  1. Ak Parti 10 milyarlık rakamı çok derken bizden oy alamadı. .Borsada kayıp 50 milyar faizle 5 puanlık yükseliş oldu onunda karşılığı her ay 50 milyar Maliye bürokrat bu hesabı düzgün yapsaydı.100 milyar kaybı bu memleket nasıl kaldırıyor ve ekonomik güçlü beyanları veriliyor.emekliliği hak etmeyen herkese emeklilik verdiler hak eden EUR illere vermediler.Kendilerine gelince çerez parası bize gelince ülke batar bugüne kadar hep Ak partiye oy verdim ama artık yok . ELT illere emeklilik vaadeden party oy vereceğim . nasıl yine koalisyon görünüyor ufukta.

    YanıtlaSil