http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

30 Kasım 2015 Pazartesi

EMEKLİLERİN VE EMEKLİ OLAMAYANLARIN İSTEKLERİ

GAZETE OKU

Emekliye kredi çalışmasının detayları belli oldu

Emeklilere, maaşlarının 10 katına kadar faizsiz kredi verilecek


UZUN VADE İMKANI 
Emeklilere faizsiz kredi kamu bankaları tarafından kullandırılacak. Takvim'in haberine göre emekliler kamu bankalarından maaşının 10 katına varan tutarda kredi çekebilecek. Örneğin; maaşı bin 500 lira olan bir emeklinin kullanacağı kredi, 15 bin liraya varan tutarda olacak. Kredinin geri ödemeleri ise 1 yıl sonra başlayacak. Yani krediyi kullanan emekli, ilk yıl bankaya hiç geri ödeme yapmayacak. 1 yıl sonra başlayacak taksitler de faizsiz olacak. Emeklilere faizsiz kredide uzun vade imkanı sağlanacak. 

AK PARTİDEN YAŞA TAKILIP EMEKLİ 

OLAMAYAN 518 BİN MAĞDURA DA 

MÜJDELER BEKLİYORUZ

Bakanlık tarafından yapılan incelemelere göre; yaklaşık 500 bin kişi prim gününü doldururken; 6 ay, 1 yıl, 5 yıl gibi sürelerle emeklilik yaşını bekleyenler bulunuyor. Diğer yandan 100 bini aşkın kişinin de yaşı doldurduğu halde prim gün sayısında eksiği olduğu belirtiliyor.
“Emeklilikte yaşa takılanlar”
Duymayanlar için açıklayalım. 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayan kişiler normalde yaş şartı olmaksızın, prim günü ve sigortalılık süresiyle emekli olacaklardı. Fakat DSP-ANAP-MHP hükümeti, hazırladığı sosyal güvenlik paketiyle prim gününün yanında yaş şartını da yeniden getirdi. ‘Yeniden’ diyoruz çünkü çok önceden beri uygulanan emeklilikte yaş koşulu, 1991’de Demirel Hükümeti tarafından kaldırılmış ve kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olabilir hale gelmişti.
30’lu ve 40’lı yaşlarda emeklilik hayali kuran çalışanlar için 8 Eylül 1999’da yapılan düzenleme şok etkisi yaptı. Örneğin 1974 doğumlu ve 1992’de çalışmaya başlayan bir bayan 2012 yılında emekli olabilecekken, yeni yasaya göre emeklilik tarihi 2023 yılına uzadı. Yani bu bayan işe girerken beklediği tarihten 11 yıl daha geç emekli olacak. İşte bu örneğimizdeki gibi yaklaşık beş milyon kişiye Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) diyoruz.

AK PARTİDEN YAŞA TAKILIP EMEKLİ 

OLAMAYAN 518 BİN MAĞDURA DA 

MÜJDELER BEKLİYORUZ.


Süleyman Soylu Trabzonlu seçim öncesi çalışmalarında bir mobilya üretim atölyesini ziyaret ederken işçilerden biri EYT mağduru olduğu ve bunun kabul edilebilir bir durum olmadığı vede sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirmişti. Süleyman bey o kişiye bu konunun çok önemli olduğu ve çözülmesi gerektiğini söyledi. Yanındakilere bunu not alın bana hatırlatın bunu muhakkak çözeceğiz. Demiştir. Şimdi SGK Bakanı. Bu konuşmaların doğru olduğunu teyidettim bizzat mağduriyetini anlatan arkadaşla görüştüm.
Sayın Çalışma Bakanımız olmadan önce söz verdi.
Ondan bir açıklama bekliyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder