http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

18 Şubat 2016 Perşembe

ANKARA PATLAMASININ CANLI BOMBACISI SURİYE UYRUKLU ÇIKTI


AŞAĞIDAKİ YAZININ BİLGİLERİ İNTERNET ORTAMINDAN DERLENMİŞTİR.
ALINTIDIR.
 Askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı. Başbakan Davutoğlu, ''Hayatını kaybeden 28 kişiden 27'si TSK mensubu, biri ise sivil'' dedi.



ANKARA PATLAMASININ CANLI BOMBACISI SURİYE UYRUKLU ÇIKTI

28 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba:
 Salih Neccar isimli bir kişi.
ANKARA'daki kanlı saldırıyı düzenleyen, canlı bombanın kimliği belirlendi.
 Bombalı aracla servis araçlarına çarpıp, TNT leri patlatan terörist olay yerinde parçalanarak, can verdi. Emniyet olay yeri inceleme uzmanları patlamada ölen teröristin vücut parçalarından ve parmak izinden kimliğine ulaştı.


28 kişinin ölümüne sebep olan teröristin Salih Necar isimli 1992 Suriye doğumlu olduğu belirlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırının ve saldırganın doğrudan YPG bağlantılı olduğunu açıkladı. Davutoğlu'nun verdiği bilgiye göre Salih Neccar isimli kişi  Suriyeli mültecilerle Türkiye'ye girmiş. Teröristin yurda geldiği dönemde parmak izinin alındığı bildirildi. Polis de bu kayıttan kimliğe ulaştı.

 İKİZ PLAKA TAKTI
Kanlı saldırıyı düzenleyen canlı bomba olayda İzmir'den kiraladığı araca önce bomba yükledi.

Otomobile ikiz plaka taktırdı.  
Bu şekilde güvenlik tedbirlerini aşan saldırgan, Bomba yüklü aracı servis araçlarına çarptırarak infilak ettirdi.



Mobesa  görüntülerinde sivil bir aracın geçişi sırasında patlamanın meydana geldiği ve iki servis aracının ise olayla birlikte ateş topuna döndüğü görülüyor.

Polis, Ankara'daki tüm MOBESE kayıtlarını bir bir inceledi. Saldırıda kullanılan aracın izini süren polis, patlamanın meydana geldiği anları da MOBESE kayıtlarından çıkardı.ANKARADAKİ KALLEŞCE SALDIRI SONUCU, HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA VE SON GÜNLERDE VERDİĞİMİZ CANLARIMIZA ALLAHU TEALADAN RAHMETLER DİLİYORUZ.YARALILARA DA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ. MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN. BİZ TÜKENMEYİZ. BİR GİDERİZ. BİN GELİRİZ. TÜRKLER YENİLMEZDİR.

 
BURSA'YA İKİ ATEŞ DÜŞTÜ
Ankara’da dün akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırının ateşi Bursa’ya düştü. Mudanyalı Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan ve Gemlikli olduğu tespit edilen bir kıdemli çavuş şehit oldu.
ŞEHİDİN CENAZESİ YENİŞEHİR’E GETİRİLDİ
Mudanyalı şehit Muhabere Astsubay Feyyaz İlhan’ın cenazesi 10.30’da Yenişehir Askeri Havalimanı’na getirildi. Buradaki karşılamanın ardından şehit astsubayın cenazesi Mudanya ilçesindeki baba ocağına götürülecek.

Ankara'nın Acısı Gemlik'e Düştü.

  Ankara'da meydana gelen hain patlamanın ateşi Gemlik'e düştü. Gemlikli Hava Astsubay Koray Pınar silah arkadaşları ile birlikte şehit oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder