http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

7 Mayıs 2016 Cumartesi

FENERBAHÇE




TÜRKİYE GAZETESİ
SPORYAZARI
ÖCAL
ULUÇ
YAZDI
Fener şampiyon olsun!

Beşiktaşlılar kızmasın, gücenmesin, hepsinden de öte, sevgili
Şenol Güneş Hocam kırılmasın; "Sporumuz adına bu sezon Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum!.."

Evet, "spor adamı" olarak istiyorum; zira:
1 - "Fenerbahçe 4'üncü yıldızı takamadığı sürece" sporumuzu "her yönü ile" büyük ölçüde etkileyen ve de "sarı-lacivertli başkan ve yönetim kaynağından üretilen gerilim politikası" artarak sürecektir.
2 - Kim bilir belki de, Aziz Yıldırım "4'üncü yıldızı da taktırdım" diyerek, koltuğunun tapusunu bir başka Fenerbahçeliye devrederek, evine çekilecektir!..
Bu da, sadece futbolumuzu değil, sporumuzu ve de özellikle Fenerbahçe'yi ve camiasını rahatlatacaktır!..
"Gönlü Galatasaray'dan yana olan" bir spor insanı olarak istiyorum; 


zira:
Taaa, "Ahmet dursun, Seba gitsin" sloganlarıyla iş başına gelen Serdar Bilgili'den beri Beşiktaş başkanları, yüzyıllık Beşiktaş-Galatasaray rekabetinin yanına inşa edilmiş "dostluk duvarını"  hasara uğratmak için adeta ve "nedense" özel gayret göstermişler, hele hele son başkan da "tutulan bu yanlış yolun üzerine tüy dikmek için" elinden gelen  her şeyi yapmıştır!..
"Galatasaray camiasını üzen, kıran" bir politika ile "başkanlık koltuklarının ayaklarını sağlamlaştırmayı" ve de "TV ekranlarına, gazete manşetlerine oturmayı" deneyenlere de, deneyecek olanlara da "iyi bir ders olur"; Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yenerek, "şampiyonluğu Fenerbahçe'ye ikram etmesi!.."
Çok iyi biliyorum ki, milyonlarca ve milyonlarca Galatasaraylı, "Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyor" ve  "tuhaf" bir haleti ruhiye içinde!..
Ama "hayatı yönlendiren" duygular değil, gerçeklerdir!..
Dahası da var; Galatasaray'ın, "Fenerbahçe'nin şampiyonluk için yarıştığı rakibine vermediği puanlar ile", sarı-lacivertlilere "şampiyonluk kapısını ardına kadar açması" da, "Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki büyük rekabeti düşmanlığa çevirecek adımları başlatan" Ali Şenlere, onu  fersah fersah geçen Aziz Yıldırımlara da, bundan sonra onlara özenecek olanlara da, "iyi bir ders olacaktır", tabii "başkanlarına özenen" etek yapışıcılarına da!..
Geliyorum; "bir spor yazarı, gazeteci olarak" düşüncelerime:
"Şampiyonluğu gerçekten hak eden kazansın" diye düşünmek ve yazmak "mesleğimin ilkelerine uyan" ve altı kalın çizgilerle çizilmesi gereken bir husus!..
Elbette, "öyle olmalı"; Süper Lig'e bu pencereden bakınca, "gerçek" apaçık ortada; "bu sezon şampiyonluğu hak eden, hem de uzak ara hak eden" Beşiktaş'tır!..
Spor ve gazeteci mantığım diyor ki; "Fikret Orman'a rağmen, o kazansın!.."
Şaka 
Fenerbahçe'nin de finale yükselmesinin ardından Galatasaray'ın resmi Twitter hesabından atılan mesajda, "Galatasaray ve Fenerbahçe 5. defa Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak. Daha önceki dört finali de Galatasaray kazandı" ifadeleri yer almış.
Ne yani, "Her şeyin bir ilki vardır, bu defa neden olmasın?”..


1 yorum: