http://geceyibeyazlatannur.blogspot.com.tr/

6 Mayıs 2016 Cuma

EYTLİLER EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR


















EMEKLİLİK HAYALLERİ ÇIKAN YASAYLA YILLAR SONRAYA ERTELENEN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN YEŞİL IŞIK YANACAK MI? 

EMEKLİ OLACAKLAR MI? 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR YASAYLA ELLERİNDEN ALINAN EMEKLİLİK HAKKININ GERİ VERİLMESİ İÇİN SOKAĞA ÇIKTI VE YÜRÜDÜ… 

VATANDAŞ NE YAPSIN? 

1999 YILINDA ÇIKAN YASAYLA EMEKLİLİK HAKLARI ERTELENENLER 7 HAZİRAN’DAKİ SEÇİMLER ÖNCESİNDE YASAL DÜZENLEME YAPILMASINI BEKLİYOR. 

EMEKLİLİK KAÇ YIL SONRA? 

SSK'lı olanlardan 8 EYLÜL 1999 tarihine kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi, sigortalılık süresi yani kadınlar için 20, erkekler için 25 yıldı. ikincisi de 5 BİN günlük prim ödeme gün sayısıydı. Bu tarihten sonra ise üçüncü bir şart daha geldi, yaş şartı. 8 eylül 1999 tarihinden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur'lular için de benzer şekilde yaş şartı getirildi. 

“YAŞLISIN ÇALIŞAMAZSIN” 

"Emeklilikte yaşı bekleyenler"in büyük bir derdi daha var. İşe girmek isteseler "Yaşlısın" diyorlar, emekli olalım dediklerinde ise "Gençsin" diyorlar. Bu sebeple iki arada bir derede kalmış gibiler. 

EMEKLİ MAAŞI DÜŞÜYOR!

İşin ilginci çalışanları daha geç emekli etmeye çalışan hükümetler "Bu yetmez, bir de çalıştıkça emekli aylıklarını düşüreceğiz" dediler. Bu sebeple 1 ocak 2000 gününden sonra biraz, 1 ekim 2008 gününden sonra ise her prim ödenen ay için ileride alınacak emekli aylıkları 2'şer lira düşüyor. 

ÇÖZÜM NE? 

PEKİ EMEKLİ OLANLARA EMEKLİLİK HAKKI VERİLECEK Mİ? PRİM GÜNÜNÜ DOLDURAN ANCAK YAŞA TAKILANLARIN NE YAPMASI GEREKİYOR, KİMLER EMEKLİLİK HAKKINI ALACAK, EMEKLİLİK BEKLEYENLERİN NE YAPMASI GEREKİYOR? 

YASA GEREKİYOR! 

TÜRKİYE SEÇİM SÜRECİNE GİRDİ. MECLİS’İN KAPANMASINA SADECE 25 GÜN KALDI. BU ZAMAN ZARFI İÇİNDE ÇIKARTILACAK OLAN BİR YASAYLA EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK… 

KİMLER EMEKLİ OLACAK? 

YAPILACAK OLAN BİR YASAL DÜZENLEMEDEN YAKLAŞIK 4,5 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK VE EMEKLİLİK İÇİN YAŞ BEKLEMEYECEKLER. ANCAK BUGÜN YASA ÇIKSA YARIN YAKLAŞIK 450 BİN KİŞİ EMEKLİ OLABİLECEK. GERİYE KALANLAR İSE 3 YIL İÇİNDE EMEKLİLİK HAKKINI KAZANACAK…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder